viernes, 5 de julio de 2019


FUTUR INCERT



Durant aquestes setmanes, la empresa ha estat donant sortida a molts dels nostres companys/nyes que durant molts anys, han estat treballant en aquesta empresa. Un motiu, en alguns casos, d’enveja sana, no tant per les condicions econòmiques que sent bones actualment, potser no ho seran tant conforme passin els anys fins que arribi la edat de jubilació ordinària però per la edat en les que alguns s’estan anant, no deixa de ser una oportunitat per gaudir de la bona vida. Tot això que sembla idíl·lic, no ho és tant…. Recordeu que fa ja alguns mesos que vam acabar la negociació del Conveni Col·lectiu i de moment, no es mou res a Nissan, la qual cosa és preocupant als ulls de la nostra secció sindical UGT, ja que continuen alimentant-nos només de rumors respecte les xifres de produccions que fluctuen.

Com a UGT Nissan,  requerim a la Direcció local a que comenci a posar sobre la taula, certs temes de gran importància que com hem reiterat altres vegades, son imprescindibles per mantenir la credibilitat que tenim la majoria dels portaveus del Comitè d’empresa en la signatura de l’acord i aquests, no son altres que la necessitat de conèixer, d’una vegada per totes, les produccions, el pla industrial, la plantilla necessària,…en resum, el model de factoria que volen per NMISA ZF.

Per això, sol·licitem que siguin més directes i sobretot, que ens aclareixin, d’una vegada per totes, de manera oficial, si és cert que han pres la decisió de que el e-Power no vindrà a la Planta de Barcelona, o, si és veritat que les perspectives de la Línia 1, en el que es refereix a la furgoneta elèctrica (per després de l’estiu i que pel que sembla, durarà fins Desembre), van a l’alça. Ja toca reunir-se amb el Comitè d’empresa i demostrar serietat i que la confiança depositada en els representants dels treballadors, és també aplicable a aquesta Direcció local. No és normal que davant la pregunta dels treballadors i a la vista de la incertesa de tota la plantilla, arribin rumors o informació de “cafetera”, almenys, així ho veiem des de UGT.

Aquesta setmana, UGT assistirà al Comitè Europeu per a plantejar preguntes formals sobre el futur de les plantes de Nissan situades a la província de Barcelona, tot i que veient l’actuació que van tenir amb el tema de Nissan Àvila en la que van estar negant la situació de la planta fins al final, encara que tots i sobretot, els representants sindicals d’aquesta ho teníem clar davant aquesta desconfiança que ens crea la Direcció europea, sol·licitem a la Direcció local que medi perquè la informació sobre el nostre futur flueixi d’una vegada per totes, per evitar els problemes que pugui comportar un acord amb buits, tal i com ha passat a la planta d’Àvila i que ha pogut acabar prou malament.

Seguirem informant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario