martes, 8 de marzo de 2022

UGT NISSAN 8 MARÇ


 

El 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, reivindiquem la fi de les discriminacions, les desigualtats i la violència al lloc de feina.

Les dones tenen múltiples raons per ocupar els carrers i les places, i per defensar els seus drets. Aquí hi ha unes quantes dades i reivindicacions relacionades amb el món del treball.

o    Hi ha 40 milions de persones al món víctimes de l’esclavitud moderna, un 40% de les quals són nenes i dones.

o    Hi ha un 35% de dones i nenes que han estat víctimes de violència física a la llar, a l’espai públic o a la feina, això són 818 milions de persones al món, segons fonts de la OMS. Es per això que és tant important la iniciativa de l’OIT aprovarà el proper mes de juny, una norma internacional contra la violència i l’assetjament de les dones i els homes a la feina.

o    A Europa, un lloc privilegiat per a les dones, es manté un bretxa salarial del 16%, segons dades recents d’Eurostat. Per combatre aquesta xacra ens podem fixar en Islàndia un país que ha aprovat una llei d’igualtat salarial aquest gener de 2018, i que demostra que encara que les disparitats salarials per raó de gènere són conseqüència de múltiples factors, per combatre les el més importants, com succeeix en aquest país és l’elevada densitat sindical (80%) i de negociació col·lectiva (90%).

o    A l’estat espanyol la bretxa salarial es situa en el 14%, però es dispara fins al 40% en el moment de cobrar la pensió. A més a més, el nombre de dones que ocupen càrrecs directius disminueix de manera alarmant: al 2012 hi havia un 32% i al 2017 les xifres cauen fins al 22%.

Per tot això, el dia 8 de març i tota la resta dels dies de l’any cal continuar reivindicant en defensa per la igualtat i la justícia social per a totes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario