miércoles, 24 de octubre de 2012





14N - VAGA GENERAL

JORNADA DE LLUITA I SOLIDARITAT A EUROPA. EL SINDICALISME EUROPEU
DIU NO A LES RETALLADES
   Cal una resposta de tot Europa contra les polítiques d’austeritat europees, cal dir no a les polítiques de Merkel i Rajoy, cal rescatar primer les persones i l’economia productiva que els bancs i els mercats.
   La Confederació Europea de Sindicats (CES), formada per tots els sindicats d’Europa, som les úniques organitzacions que tenim capacitat per mobilitzar tot Europa, de nord a sud, per recuperar els pilars de l’estat del benestar.

   Estem fent història, aquest és l’embrió de la recuperació de l’Europa social i democràtica. En política, mentre el nord sotmet el sud amb les polítiques d’austeritat, el sindicalisme europeu del nord dóna suport i solidaritat als països del sud que estem patint més la crisi.

   Els sindicats del nord ja constaten que la rebaixa de condicions socials i laborals als països del sud està fent l’efecte de dúmping laboral, i que retalla els seus drets.

   A més a més, Alemanya serà la gran beneficiada de la crisi. Des de 2008 ha estalviat 80.000 milions d’euros gràcies a la seva prima de risc. En canvi, al fons de rescat MEDE (Mecanisme Europeu d’Estabilitat) només ha aportat 57.000 milions d’euros. Alemanya fa negoci amb la crisi.

   Tota l’Europa sindical i social diem NO a les retallades; per primer cop, el mateix dia, el 14N, els països del sud farem vagues generals –Portugal, Espanya, Xipre, Malta...- i els del nord faran grans mobilitzacions; i ben segur que totes les organitzacions socials d’Europa se sumaran a les mobilitzacions.
14N, vaga general contra les polítiques del PP

   És una vaga general política, contra totes aquelles polítiques d’austeritat que sense cap política de reactivació econòmica no ens porta a sortir de la crisi, sinó que encara l’agreuja més.
    El NO a les polítiques socials i econòmiques del govern del PP, és el 14N. Diem NO per democràcia: cap de les polítiques estaven al programa del PP; i diem NO perquè les seves polítiques estan creant més atur i més pobresa.
    La crisi és la coartada per aplicar unilateralment un programa regressiu de reformes. Aquestes polítiques errònies (o no exclusivament) a un diagnòstic equivocat dels problemes de les economies europees intervingudes, i en aquest cas de l’espanyola, obeeixen en realitat a una estratègia deliberada que cal rebutjar i combatre per un triple motiu:


• Primer, perquè s’ha demostrat profundament ineficaç per aconseguir els seus objectius declarats, reduir el dèficit i crear noves bases per a una reactivació sostinguda.

• Segon, perquè ataca les bases del nostre estat del benestar i del model social europeu, retalla conquestes aconseguides des de fa molts anys i que constitueixen la columna vertebral d’un sistema de protecció social avançat com al que Europa ha d’aspirar de forma irrenunciable.
• Tercer, perquè s’està aplicant de forma antidemocràtica, mitjançant regulacions opaques en l’àmbit europeu i amb mesures unilaterals aprovades per reial decret, que van contra el programa electoral del partit del Govern.
La política del Govern del PP ens porta pel camí de Grècia i Portugal, on és evident que els rescats generen pobresa i no recuperació econòmica. Quin preu haurem de pagar pel rescat, si no frenem aquestes polítiques?

Una vaga general per demanar el canvi de polítiques o el referèndum

   En altres vagues generals demanàvem la retirada de reformes laborals. El 14N demanem un canvi de la política econòmica i social, i si el govern del PP no ho fa, demanem un referèndum, que la gent pugui dir SÍ o NO a la política de retallades.

   El dret a decidir és l’exercici més clar i directe de democràcia; la UGT de Catalunya apostem pel dret a decidir, tant per les qüestions nacionals, socials o econòmiques. En polítiques concretes però importants, res millor que la ciutadania pugui votar en un referèndum per damunt dels partits.
Reforma laboral, “decretazo” i pressupostos del 2013, camí del rescat

   El govern del PP, amb la reforma laboral, ha provocat que es multipliquin els ERO, que es retallin els sous, que la patronal bloquegi els convenis col•lectius, que creixi l’atur i baixi la contractació...
   El Govern del PP, amb la reforma laboral i el “decretazo” de juliol, ha orquestrat l’atac més fort a les estructures de l’estat del benestar: ha generalitzat les retallades de sou als treballadors públics, ha ampliat jornades laborals, ha permès fer ERO a l’Administració sense causa i ha acomiadat milers d’interins i laborals.
   El PP menteix en la previsió de pressupostos de 2013. Diu que el PIB caurà només un 0,5% i que retallarà l’atur, mentre que un dels seus, el Fons Monetari Internacional, afirma que la previsió és de -1,3% i que l’atur sobrepassarà el 25%.
   Volen retallar i reformar les pensions; malgrat Rajoy digui el contrari, la baixada de cotitzacions a la Seguretat Social del “decretazo” de juliol provocarà una caiguda d’ingressos que faran insostenible el sistema.
La reforma laboral, el “decretazo” i els pressupostos del 2013 generaran l’empobriment de tothom.

• Sous retallats dels qui tenen feina.

• Reducció d’indemnitzacions per a la gent acomiadada.

• Retallada de la prestació per als aturats.

• Eliminació dels 400 euros el 2013.

• Congelació i retallada de les pensions..

• Increments dels impostos de l’IVA i l’IRPF, que afecten més a qui menys té.

   Mentre, retallen les polítiques d’ocupació un 35%, les polítiques industrials un 13%, el pressupost per a comerç, turisme i pimes un 19%, l’educació un 14%... I mentrestant, als especuladors del deute els pagarem religiosament 38.000 milions d’euros, 11.000 milions d’euros més que el 2012.
   I es segueix injectant milions d’euros a la banca... quan la banca no necessita diners públics. La prova d’estrès del bancs espanyols ho posa en evidència, els milions d’euros que necessiten els bancs amb pèrdues són els mateixos que els bancs que tenen beneficis.
Posar fre a les polítiques d’austeritat del PP sense reactivació econòmica.
Des que el PP governa:

• Els ERO s’han incrementat un 88%.

• L’atur registrat ha crescut un 12%.

• La contractació ha baixat prop del 5%.

• S’han bloquejat la majoria de convenis col•lectius.

• Els acomiadaments procedents fruit de canvi de modificacions de condicions de treball s’han incrementat un 180%.

• La fuga de capital dels rics és de 300.000 milions d’euros, el 27% del PIB.


Des de l’inici de la crisi:

• A Catalunya s’han destruït més de 500.000 llocs de treball.

• En només 3 anys, 500.000 catalans ha passat a ser considerats pobres.

• L’atur ha superat a Catalunya el 20% i a l’Estat espanyol el 24%. Som l’estat d’Europa amb més atur.

• El 26% dels nens viuen en llars per sota del llindar de la pobresa. Només ens superen Romania i Bulgària.


Quin és el preu del RESCAT?

• Atur per damunt del 25%.

• Retallada de les pensions.

• Retallada de les prestacions d’atur.

• Increment de la pobresa.

• Pagar més en interessos als especuladors que en polítiques socials.


El 14N no només és una vaga general laboral, també ha de ser social i de consum!


10 coses que cal fer el 14N:

1. No anar a comprar.

2. No anar a treballar.

3. No portar els fills a l’escola.

4. No anar al caixer automàtic.

5. No llegir premsa per Internet.

6. No passejar pel centre de les ciutats i pobles.

7. Fer consum elèctric només l’imprescindible.

8. Fer consum de telefonia només l’imprescindible.

9. Fer de piquet informatiu.

10. Anar a les manifestacions.


Sección Sindical UGT NISSAN, 24 de Octubre de 2.012



www.ugtnissan.com     twitter:@UGTnissan 
facebook.com/UGTnissan    e-mail:ugtzf@nmisa.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario