lunes, 15 de julio de 2019


Qui obliga als que obliguen?

 

Des de fa ja algun temps a la planta de NMISA Zona Franca, seguim tenint problemes però el que està rebent més queixes per part de la plantilla de Producció, és la roba de mala qualitat que se’ns està entregant últimament als operaris. La esmentada roba «teòricament» compleix amb la protecció de seguretat per evitar riscos als/ a les treballadors/res però que a la vegada i sorprenentment, es deteriora molt abans de lo previst, portant al operari a sol·licitar roba novament per poder continuar treballant i per variar, al responsable del mòdul els/les hi posa pegues per demanar la roba abans del temps d’entrega estipulat per la empresa.

Sembla ser que segons la Direcció, estem obligats a portar una vestimenta, la qual compleix amb totes les normatives de seguretat encara que pel que a nosaltres respecta, es tracta d’una roba de dubtosa qualitat ja que es deteriora amb molta facilitat i que inclús, ens produeix urticària per les males costures que du. A més, l’accelerat deteriorament de la roba de treball, fa que una vegada malmesa, deixi de complir amb la normativa de prevenció de riscos laborals, de les quals, els/les operaris/es no som culpables, ja que això és produït per l’ús habitual.

No és normal que ens donin llargues quan sol·licitem la nova peça de roba, degut a que els pantalons o les jaquetes, tenen les cremalleres trencades, forats ( ja siguin provocats per espurnes a la planta de Carrosseries o bé, per trencaments o enganxades al girar-nos a la zona de treball,...etc.) o que s’hagi encongit com a conseqüència de rentar-la.

Certament, als operaris, se’ls entreguen dos lots de roba de treball a l’any però volem que la Direcció entengui que si demanen un polo o uns pantalons, és per necessitat i que no és normal que tinguem que escoltar: -un altre vegada!!! Si et van entregar el lot de roba fa poc…, només ho fan per donar llargues i per no fer la entrega.

Recordem a la Direcció que la roba és indispensable per poder treballar i que els treballadors/res, no la trenquen per gust, ni per aconseguir més peces, sinó per poder treballar lo més còmodes i segurs possibles.

Des de UGT Nissan, no podem comprendre com pot ser que els polos o les camisetes de campanyes publicitàries (Navara, Alliance, …etc) que subministren a alguns treballadors (majoritàriament d’oficines), son de millor qualitat que no pas la roba de treball que han de vestir obligatòriament els operaris per poder fer les seves tasques laborals. Igual que a les oficines, ens trobem diferències entre les jaquetes que es donen als treballadors (les famoses jaquetes negres, només les donen a alguns, mentre altres, tenim una jaqueta gris o a altres, ni això).

Prou aguantem en els nostres llocs de treball que a sobre, hem de suportar veure les diferències que fan entre els/les propis/pròpies companys/nyes.

Qui obliga als que obliguen a portar aquesta roba de “dubtosa qualitat” als/ a les treballadors/res?  El que les/els obligui, ha d’entendre que si la roba es deteriora pels motius que siguin, abans de la propera entrega, almenys, haurien de proporcionar roba nova per garantir mínimament la seguretat. Per nosaltres es tan important que farem el que sigui necessari perquè tots/totes les/els treballadors/res obtinguin la indumentària i el material en bones condicions. Tot i que ens posin pegues que ens les posaran.

No hay comentarios:

Publicar un comentario