miércoles, 17 de julio de 2019


ELS TREBALLADORS NO SOM SIMPLES NÚMEROS,… NECESSITEM OXÍGEN!

 

 

Estem vivint una situació complicada a causa de la crisi, que ens continua assotant, al fet que el món automobilístic està desorientat, a la indústria 4.0, etc. Per desgràcia, a Nissan portem molts anys "sobrevivint" i lluitant davant les adversitats. La situació empitjora per moments i no sembla que anem a anar a millor: a la tornada de les vacances tindrem un tercer equilibrat, i recordem, que hi ha un compromís de realitzar un màxim de dos a l'any.

No podem entendre que la Direcció digui que tenim un excedent de plantilla quan és necessària la realització de moltes hores extres per aconseguir els estàndards de qualitat exigits. Aquesta és la nostra percepció. No és moment per esprimí encara més els llocs de treball. És moment per a la formació, per aconseguir llocs ergonòmics, perquè es compleixin les rotacions en tots els torns, per evitar processos que no garanteixin la qualitat, per aconseguir llocs segurs, etc. Coses, totes elles, necessàries per posar a la Planta en situació d'optar per nous vehicles (propòsit d'aquesta Direcció). Si no entrem en aquesta dinàmica, entendrem que hi ha una estratègia per portar al límit als treballadors i treballadores (que recordem a aquesta Direcció que són persones i no números) o bé, per desmotivarl @ s i que així, es vagin fàcilment.

Una situació semblant passa en oficines on s'està distribuint les càrregues de treball dels companys que es prejubilen entre els treballadors que es queden. Fins i tot els Section Managers i Managers estan delegant les seves pròpies responsabilitats en els  empleats i empleades, superant així, les càrregues de treball establertes. No sembla el tipus de gestió que aquesta empresa necessita, però si el més fàcil si estàs pensant en cobrar per la consecució dels teus objectius. La Direcció s'hauria de preguntar per què estan demanant el compte tants treballadors i treballadores altament cualificad @ s. Potser no entenen que la mala gestió hagi de ser compensada amb el seu treball fora de la jornada laboral.

Recordem que en la Companyia hi el full d'anàlisi de lloc de treball on s'especifiquen les funcions que ha de realitzar cada treballador.

És preocupant que aquesta Direcció miri a una altra banda, en comptes de posar solucions. Per què volen explotar i esgotar al personal? Ens falta oxigen. Ara tenen l'oportunitat de fer les coses bé, aprofitant la situació actual per corregir i adequar els llocs de treball als requeriments del futur, sense oblidar-se de les persones que han patit greus lesions físiques i psíquiques.

Des de la UGT denunciem aquesta situació, i la portarem davant el Comitè d'Empresa i la Comissió de Prevenció i Seguretat Laboral i proposarem que s'avaluïn els riscos psicosocials de tota la plantilla (tant en oficines, com en les Plantes) i les càrregues de treball que tenen pel lloc que ocupen. Cal una millor gestió i administració dels recursos perquè els treballadors no sentim que ens estan ofegant. Si la Direcció no dóna cap solució, interposarem denúncia davant Inspecció de Treball.

No hay comentarios:

Publicar un comentario