jueves, 20 de junio de 2019


SEGUIM AMB EL DITXÓS CALOR…
 
En certes ocasions, l’ambient tèrmic pot generar riscos per la nostra salut. Generalment, aquestes situacions s’acostumen a relacionar amb l’existència de temperatures altes, fums, soroll i fortes càrregues de feina, les quals indiquen un gran esforç físic.
Des de fa ja algun temps, en Plantes com les de Carrosseries i Pintura i fins avui, seguim tenint problemes, els quals sembla ser que tornen a repetir-se any rere any: La calor, el fum, la insuportable i a la vegada, esgotadora contaminació acústica que pateixen els companys de Carrosseries a la zona de compartiment de motor, a  la L1 i la L2, tant a laterals com a portes.
Els esmentats problemes son deguts, entre d’altres, a la pèssima ventilació de la Planta. Si a això, li sumem el mal posicionament de les toveres encarregades d’aproximar l’aire acondicionat als llocs de treball, pal·liant així els efectes de la sensació tèrmica, tal i com es va comentar en el seu dia, ja que quan el calor generat per l’organisme no pot ser emès a l’exterior, s’acumula a l’interior del cos fent que la seva temperatura augmenti, disminuint el seu rendiment (la sensació de cansament arriba abans del que seria normal per la seva feina) e inclús afectant a la seva capacitat mental (disminuint l’atenció i la comprensió) produint si més no, greus danys en el seu organisme amb pèrdues de coneixement que ni la hidratació amb aigua pot parar.
Tenint en compte les altes temperatures, l’elevat grau de fum en alguns llocs de feina, tot això associat a la execució de determinades tasques, és precís conèixer i posar atenció als símptomes derivats de la constant exposició al calor. Amb la finalitat d’adoptar mesures de prevenció i protecció.
Des d’UGT Nissan, continuarem batallant per la millora de totes les instal·lacions que afecten a la plantilla en la seva seguretat i qualitat de vida, com sempre hem fet, és per això que us volem agrair a totes/tots que ens feu arribar les vostres queixes referides a aquests i d’altres temes que pensem que és important denunciar amb el Comitè de Seguretat i Salut Laboral perquè així la empresa actuï i arregli d’una vegada per totes, tot el que va en contra de la integritat física i psíquica de tots les/els treballadores/treballadors.
I si tot i així, no fan cas  de les nostres recomanacions, farem el que sigui necessari per tal de que els nostres drets no siguin vulnerats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario