jueves, 23 de mayo de 2019


 
TRANSFORMACIÓ I FUTUR DEL SECTOR AUTOMOBILÍSTIC
 
El dijous 16 de Maig es va celebrar a Saragossa, una jornada sobre la transformació del sector automobilístic i el seu futur, a la que hi van assistir 150 delegats/des i més de 20 empreses fabricants d’automòbils i proveïdors.
Van participar, la Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme. Sra. Reyes Maroto, així com el secretari d’Estat d’Indústria, Sr. Raúl Blanco. Es van tractar temes de gran importància com la situació actual de la industria d’Automoció a Espanya, la mitjana d’edat del sector i l’adaptació al vehicle elèctric.
Les Administracions Públiques i les empreses hauran de fer un esforç conjunt pels canvis que comportaran la robotització i la digitalització, amb la denominada Indústria 4.0.
Des de UGT, es va sol·licitar al Govern que apostés per invertir en els plans de formació per reciclar als treballadors i així, anticipar-nos a les necessitats futures i també que aquest canvi, es produeixi amb mesures no traumàtiques.
Tanmateix, també es va parlar de la mitjana d’edat i que és urgent que es rejoveneixi la plantilla per aconseguir ser més competitius, amb la introducció del “contracte relleu”, aconseguit gràcies als sindicats de classe majoritaris i el Govern del PSOE que esperem pugui absorbir tot l’excedent de personal que generarà el canvi al vehicle elèctric, a mitja i curt termini.
Sra. Reyes Maroto es va comprometre a comunicar totes aquestes inquietuds al President del Govern per entendre que les mesures son necessàries per afrontar el futur en el sector i que a més, puguem continuar representant el 20% del PIB.
Des de les Seccions Sindicals d’UGT de Nissan de Barcelona i Montcada, de manera informal, es va fer saber al Sr. Raúl Blanco, la preocupació que ha deixat a la plantilla, la falta d’un compromís clar per part de la Direcció, tot i que hem aconseguit un acord en la línia d’apostar per un futur per les plantes de Barcelona, tal i com ens van requerir als sindicats.
Per això, veiem necessària una reunió urgent entre el Govern i la Direcció de Nissan perquè a tots/totes els/les treballadors/res, ens aclareixin els dubtes i que a més, tinguem la seguretat de la continuïtat de la Factoria a Barcelona.
Una vegada més, des d’UGT NISSAN reiterem que continuarem lluitant i que anirem on sigui necessari per saber el futur per el que aposta la Companyia. Necessitem conèixer quin projecte industrial ens assignaran per la Planta de Barcelona, el model de Planta que es pretén i quina serà la plantilla necessària per complir amb les expectatives del pla industrial que encara desconeixem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario