jueves, 30 de mayo de 2019


SINERGIES? ……. O GESTIÓ DOLENTA

 

Des de UGT volem exposar el nostre descontent perquè a alguns treballadors se’ls va prometre la seva sortida, sol·licitant-los tota la documentació necessària de la seva vida laboral des de RRHH,  i ara es troben que la Direcció els hi diu que no se’n van. Per si fos poc, altres que es volen adherir al pla de baixes voluntàries de la Companyia no poden fer-ho perquè la Direcció és la que té la última paraula.   No obstant això, si que estan forçant a qui ells volen a que s’acullin a la baixa voluntària.

A més, ens preguntem quina és la veritable raó de l’excedent de les anomenades “sinergies”, ja que a la multinacional, globalment, tots els llocs estan duplicats, triplicats, quadruplicats,…etc. I en Desembre, què passarà amb el Departament de Finances?, quants llocs de treball perdrem per les oficines creades a Budapest?, quants llocs de treball del Departament de Compres seran assumides per NMUK?, i Sistemes?, o què passarà amb els llocs d’altres Departaments?,  veritablement, son “sinergies” o son excuses per reduir la plantilla?

UGT Nissan va signar l’acord amb la Direcció amb la condició de que 450 persones s’anessin com a prejubilables i que les 100 persones sobrants per les anomenades “sinergies”, també es poguessin anar en les mateixes condicions. El que no consentirem és la mala utilització de l’acord y que després vinguin amb mes posicions sobrants pel mateix tema.

No serà que la empresa pretén un estalvi de despeses contractant nous treballadors, ja siguin tècnics o operaris, cobrant un 38,50% (al seu primer any), menys que la resta de treballadors veterans?

Certament, no és el mateix el treball que fan els que treballen a les oficines que els que treballen d’operaris però tots fan les seves funcions per aquesta Companyia pel que haurien de ser tractats igual i poder anar-se’n, almenys, en les mateixes condicions.

Volem demanar a la Direcció que a mesura que es produeixin les sortides dels treballadors, permetin que altres puguin optar a aquests llocs de feina amb ofertes reals. Aquestes vacants hauran de ser accessibles a tots els col·lectius, tècnics i operaris, i haurien de permetre que persones que han estat sotmesos a molta carrega física, psíquica, de viatges, etc., puguin accedir a altres amb menys carrega.

Per tant, des d’UGT Nissan, volem un compromís clar per part de la Direcció perquè realment ens assegurin que no s’aplicaran “mesures traumàtiques” pels que ens quedem a la Companyia i que d’una vegada per totes, ens dissipi els dubtes amb un vehicle i un pla industrial per aquesta factoria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario