lunes, 9 de mayo de 2016


MANIFEST DE LA UGT DE CATALUNYA EL DIA D’EUROPA


Avui dia 9 de maig celebrem arreu del continent el Dia d’Europa. És una bona ocasió per recordar quina Europa volem. Una Europa que vetlli pels drets humans i la pau, i que estigui al servei de les persones, i no una Europa del capital que legitima les mesures d’austeritat i protegeix els interessos dels poders econòmics i financers.

 La UGT de Catalunya defensa:  
  • Una Europa que lluiti contra el treball precari i l’existència de treballadors pobres (a Europa ja són un 17% del col·lectiu i a l’Estat espanyol un 22%).
  • Una Europa que garanteixi un salari mínim digne per a totes les persones treballadores: 22 dels 28 països de la UE tenen un salari mínim fixat per llei. A Irlanda, França i Alemanya aquest se situa al voltant dels 1.400 euros, mentre a l’Estat espanyol només és de 655 euros.  
  • Una Europa que defensi uns serveis públics forts i de qualitat, especialment en els sectors de l’educació i la sanitat, per garantir la cohesió social. 
  • Una Europa que promogui la igualtat salarial entre homes i dones. Donem suport a la campanya de la CES “A igual feina, igual salari”. Avui, a l’Estat espanyol les dones cobren de mitjana un 25% menys que els homes.  
  • Una Europa que escolti les demandes dels treballadors i que no criminalitzi l’acció sindical. La CES denuncia que a Espanya hi ha més de 300 encausats per exercir el dret de vaga. 


La UGT de Catalunya s’oposa a: 
  • La signatura del TTIP perquè vulnera els drets dels treballadors europeus, els estàndards mínims en l’àmbit mediambiental, i els drets dels consumidors.
  • El pacte signat per la UE amb Turquia per repatriar els refugiats que arriben a casa nostra, perquè és contrari a tots els convenis internacionals de defensa dels drets humans. Només el 2015 van morir 3.700 persones ofegades a la Mediterrània.  
  • Els partits d’extrema dreta que es proclamen racistes, inciten a l’odi a l’estranger i, en definitiva, són contraris a la igualtat entre les persones. Cal estar atents al seu ascens electoral amb un discurs populista i fer pedagogia per desmuntar els seus postulats feixistes.
  •  L’existència de paradisos fiscals. L’evasió d’impostos per part de les grans multinacionals no fa sinó debilitar l’estat del benestar europeu. Seguim tenint un president de la Comissió Europea, Juncker, que va permetre, quan era ministre de finances a Luxemburg, l’impagament d’impostos per part d’empreses com Starbucks o Google. 

Per tot això el nostre sindicat defensa una Europa que promogui el treball digne per a tothom, que incentivi la creació de llocs de treball de qualitat, i un teixit industrial potent basat en l’I+D, i que, en definitiva, vetlli pels drets dels ciutadans europeus garantits a la Carta Social Europea.

No hay comentarios:

Publicar un comentario